Alcohol verkeer cursus Barneveld

De cursus is bedoeld om bewustwording te creëren over alcohol, de invloed op jongeren, rijden en de consequenties. Ook wordt aandacht besteed aan andere middelen die effect hebben op het rijden. De cursus is een goede aanvulling op de theorie voor het behalen van je rijbewijs. De cursus is bedoeld voor jongeren tot en met 24 jaar.

De gemeente biedt samen met IrisZorg cursusavonden aan. De cursus is alleen voor inwoners van de gemeente Barneveld. Per avond is er plaats voor minimaal 5 en maximaal 20 personen. Mocht de cursus niet doorgaan omdat er te weinig aanmeldingen zijn dan ontvang je bericht. Mocht de cursus te vol zitten dan ontvang je ook bericht van Iriszorg Preventie.

Na afloop van de cursus krijg je een certificaat, deze is 1 jaar geldig. Bij het aanvragen van je rijbewijs bij de gemeente Barneveld lever je het certificaat in. Je hoeft dan niets te betalen. Dit geldt alleen voor het aanvragen van het eerste autorijbewijs, niet voor verlenging van een rijbewijs. Heb je bij je rijbewijsaanvraag geen certificaat ingeleverd? Dan loopt je de korting mis, want de gemeente betaalt geen kosten terug.

Meld je aan en geef aan op welke datum je wilt deelnemen. Je ontvangt een bevestigingsmail.

De cursus vindt plaats op het gemeentehuis, Raadhuisplein 2, 3771 ER Barneveld.