Jongerenopvang
Als alles in het leven te veel wordt
Soms kun je thuis niet meer terecht. Vanwege ernstige problemen met je ouders, misbruik, mishandeling, geldgebrek, of om een andere reden.
Je bent misschien al van bank naar bank gegaan bij vrienden en familie. Maar als zij niet langer plek voor je hebben, dan sta je toch op straat.
Gelukkig kun je terecht bij de nachtopvang of crisisopvang van IrisZorg bij Vince Nijmegen en Vince Deventer.
In de nachtopvang kun je meestal meteen terecht. Voor crisisopvang moet je soms wat langer wachten. In sommige regio’s hebben we een speciale opvang als je een kind/kinderen hebt of zwanger bent.
Ben je tussen de 18 en 23 jaar, sta je (binnenkort) op straat, en heb je hulp nodig? Neem contact met ons op. We zijn er voor je, helpen je om uit de problemen te komen, en begeleiden je naar een stabiel en zelfstandig leven.
Zo werkt de nachtopvang
Verslaving
De deur voor de nachtopvang staat altijd voor je open. Of je nou verslaafd bent of niet.
Wat krijg je?
Bij de nachtopvang krijg je een bed in een tweepersoonskamer. Je kunt er lekker douchen en je kleren wassen. Er is een huiskamer en een keuken. Ook krijg je gratis avondeten, ontbijt en een lunchpakket.
Begeleiding
Samen met de maatschappelijk hulpverlener kijk je wat er nodig is om weer een veilige, stabiele woonplek te krijgen. Je kijkt wat je zelf prima kunt, waar je hulp bij nodig hebt en welke hulp je in je omgeving hebt. In de omgeving Ede kun je contact opnemen met Bemoeizorg zwerfjongeren.
Doorstromen
Uiteindelijk stroom je door naar een zelfstandige(re) woonvorm die bij je past: crisisopvang, begeleid wonen bij IrisZorg, een eigen kamer/huisje, of inwonen bij familie.
Aanmelden voor de nachtopvang
- Vanaf 16.30 kun je bellen naar de nachtopvang of er een plek vrij is. Meestal is er plek.
- Vanaf 17.00 kun je er terecht.
- De volgende ochtend sluit de deur van de opvang om 08.30.
- Je mag maximaal 3 maanden achter elkaar terugkomen.
Zo werkt de crisisopvang
Onderdak
In de crisisopvang krijg je 24 uur per dag onderdak. Meestal maximaal 3 maanden. Je woont er samen met anderen.
Drugs
Je mag geen harddrugs gebruiken. Gebruik je die wel? Dan kijken we of je naar de kliniek wilt om af te kicken. Gebruik je softdrugs? Dan werken we in de crisisopvang aan het stoppen met je verslaving.
Begeleiding
Je krijgt een vaste begeleider. Hij stelt met jou een zorgplan op om je leven weer op de rit te krijgen. In het plan staat wat je doelen zijn, wat je zelf prima kunt, waar je hulp bij nodig hebt en welke hulp je in je omgeving hebt.
Doorstromen
Doel is dat je doorstroomt naar een zelfstandige(re) woonvorm die bij je past. Misschien is dat begeleid wonen bij IrisZorg, misschien is dat een eigen kamer of appartement, of ga je wonen bij familie.
Werken aan doelen
De crisisopvang is een opvang, en geen leefgroep. Wel is er structuur, werk je aan je doelen, en stimuleren we een zinvolle dagbesteding. Hierdoor herstel je eerder, en krijg je langzaam weer de regie over je eigen leven.
Dagbesteding
Als je woont in de crisisopvang is het verplicht om naar school te gaan of te werken. Heb je geen werk, en volg je ook geen opleiding?
Dan kijken we samen wat je nodig hebt om wel weer naar school of aan het werk te gaan. Je begeleider denkt met je mee.
Werk en school geeft structuur aan je dag. Heb je geen school of werk, dan val je makkelijk weer terug in je oude leven. Daarom is een zinvolle daginvulling zo belangrijk.