24-uursopvang
Als je dak- en thuisloos bent
Heb je geen dak boven je hoofd, en kun je bij niemand terecht? Dan ben je van harte welkom bij de 24-uursopvang van IrisZorg.
We hebben opvang in verschillende steden. Op sommige plekken is alleen nachtopvang, op andere plekken alleen dagopvang, en op andere plekken kun je 24 uur per dag terecht.
Voor de 24-uursopvang gelden huisregels. We verwachten dat je je daar aan houdt, en dat je je tijdens je verblijf respectvol opstelt naar het personeel en de andere gasten.
Onze 24-uursopvang is meer dan een slaapplek of een warme plek. We bieden je ook hulp om je door te laten stromen naar één van onze trainingshuizen.
Aanmelden bij de 24-uursopvang
- Op sommige plekken meld je je bij de deur van de opvang met je identiteitsbewijs. Elke opvang heeft zijn eigen openingstijden. Informeer via het algemene nummer of ons contactformulier naar de tijden.
- We werken niet met wachtlijsten. Er is plek, of er is geen plek.
- Drugs en alcohol is niet toegestaan in de opvang. Ben je zwaar onder invloed, dan laten we je niet binnen.
- Iedereen krijgt een intakegesprek. We kijken of je tijdelijk dakloos bent, of dat je langdurige hulp nodig hebt.
Dit is er op de dagopvang
Huiskamer
In de huiskamer kun je een praatje maken, de krant lezen, computeren of meedoen aan activiteiten. Bezoekers en begeleiders zorgen samen voor een prettige, veilige en opgeruimde sfeer.
Douchen en wassen
Op de meeste locaties kun je douchen en je kleren (laten) wassen.
Begeleiding
Je kunt bij de begeleiders terecht voor een praatje, advies en medische zorg. Maar ook voor doorverwijzing naar andere hulpverleners, zoals onze maatschappelijk werkers of verpleegkundigen.
Eten en drinken
Op sommige locaties is het mogelijk om voor een zacht prijsje koffie, thee, een snack, of een warme maaltijd te kopen. Niet op alle locaties!
Dit is er op de nachtopvang
Gemeenschappelijke ruimte
Meestal is er wel een gemeenschappelijke ruimte waar je tv kunt kijken of een praatje kunt maken.
Douchen en slapen
Op elke locatie kun je douchen en slapen. Voor mannen en vrouwen zijn aparte doucheruimtes en slaapzalen.
Begeleiding
Je kunt bij de begeleiders terecht voor een praatje, advies en medische zorg. Maar ook voor doorverwijzing naar andere hulpverleners, zoals onze maatschappelijk werkers of verpleegkundigen.
Eten en drinken
Voor een zacht prijsje koop je koffie, thee of een snack. Op een aantal locaties is er 's avonds een warme maaltijd en 's ochtends brood.
Begeleiding
We begeleiden je in de opvang naar zelfstandig(er) wonen. Zo werkt het:
- Kom je voor het eerst in de opvang, dan heb je altijd een intakegesprek. We kijken naar je reden van aanmelding, of je situatie tijdelijk is of langdurig, en welke doelen je hebt.
- Met de maatschappelijk werker van IrisZorg maak je een plan om je doelen te bereiken. Ook begin je met de uitvoer van het plan.
- We werken toe naar het moment dat je kunt doorstromen naar een trainingshuis van IrisZorg. Daar kun je weer leren op jezelf te wonen.
- Stroom je door? Dan blijft je maatschappelijk werker altijd onderdeel van je begeleidingsteam.