Ook dak- en thuislozen met verslaving en met coronaverschijnselen opgevangen bij PACt

Dak- en thuislozen met een verslaving en met coronaverschijnselen uit de regio’s Gelderland-Midden en Gelderland-Zuid kunnen voortaan terecht bij het Psychiatrische Afdeling Coronateam (PACt) in Nijmegen. De bij PACt betrokken partijen* en Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden zijn dit overeengekomen. Het PACt is een gezamenlijk project van IrisZorg, Pro Persona, RIBW Nijmegen & Rivierenland en RIBW Arnhem Veluwe Vallei.

De locatie PACt bestond al, maar wordt nu opengesteld voor deze kwetsbare doelgroep. PACt biedt ruimte aan 50 personen met een mogelijke coronabesmetting. Cliënten hebben ieder een eigen kamer. Medewerkers van IrisZorg en Pro Persona staan klaar om passende zorg te bieden.

De opvang van dak- en thuislozen vraagt bijzondere aandacht. Voor hen geldt uiteraard ook dat zij 1,5 meter afstand van elkaar moeten kunnen houden. Er waren al voorzieningen voor hen getroffen. Zo hebben IrisZorg en Pro Persona ieder verschillende voorzieningen voor hun cliënten opengesteld of aangepast. Er zijn opvanglocaties in Huissen en Wolfheze geopend en dak- en thuislozen kunnen terecht op een cruiseschip in Arnhem. De maatregelen zijn erop gericht de cliënten te verspreiden over locaties, zodat ook zij voldoende afstand van elkaar kunnen houden. Voor dak- en thuislozen met een verslaving en met coronaverschijnselen is er nu opvang geregeld in het PACt in Nijmegen. *Dit bericht is afkomstig van Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden.