IrisZorg, Pro Persona en RIBW-en openen samen een coronacentrum

PACt

Vanaf volgende week is in Nijmegen een coronacentrum operationeel om coronapatiënten van de GGZ instellingen in de regio, IrisZorg, Pro Persona en RIBW Nijmegen & Rivierenland, RIBW Arnhem & Veluwe Vallei, op te vangen. Een gebouw van Pro Persona dat in februari naar het Radboudumc werd afgestoten, wordt hiervoor in gebruik genomen.

Coronapatiënten van de GGZ-instellingen worden in eerste instantie zoveel mogelijk in hun vertrouwde omgeving thuis of in de instelling opgevangen. Hierbij worden de richtlijnen van het RIVM gevolgd. Op de gezamenlijke locatie worden patiënten opgevangen die niet in staat zijn om zich aan de geldende regels te houden, ter voorkoming van de verspreiding van het coronavirus.

Er wordt een apart team samengesteld van medewerkers van de deelnemende organisaties bestaande uit verpleegkundigen en begeleiders met zoveel mogelijk een ziekenhuis- of wijkverpleging-opleiding en GGZ behandelaars. Het gaat om enkele tientallen bedden. Het Radboudumc verzorgt de huisvesting en de bewaking. Het Corona protocol van het Radboudumc is geldend.