Wonen bij IrisZorg voor Jongeren: Vince Nijmegen

Vince Wonen jongeren

Over ons

Wonen bij IrisZorg voor Jongeren Vince Nijmegen, met begeleiding voor dag en nacht (16 plaatsen)

Bij Vince verblijven 27 jongeren tussen de 16 en 23 jaar. De jongeren zijn verdeeld over 3 afdelingen: Dag- en Nachtopvang, Crisisopvang en Wonen bij Vince.

Wonen bij Vince is voor jongeren met meer complexe problemen die langere tijd begeleiding nodig hebben. Binnen Wonen bij Vince begeleiden we jongeren naar een zo zelfstandig mogelijk bestaan. De begeleiding is intensief. Vaak groeien jongeren op in een omgeving waar ze zaken die vanzelfsprekend voor anderen zijn niet meekrijgen. Met begeleiding en sturing leren we hen het huishouden onderhouden, zoals koken, de was doen, schoonhouden van de kamer en bed opmaken/verschonen. Ook leren ze hoe ze zaken moeten regelen bij instanties als de gemeente en zorgverzekeraar. We begeleiden hen – net als in de Crisisopvang – om een passende dagbesteding op te pakken, zoals onderwijs of werk of een lichtere vorm. Daarnaast  begeleiden we de jongeren bij het invullen van hun vrije tijd. Ook dat is niet vanzelfsprekend voor deze jongeren. 

Het is belangrijk dat we hen bij alle zaken ondersteunen, stimuleren en motiveren. De jongeren kunnen maximaal 12 maanden wonen bij Vince. Daarna vinden zij meestal een kamer waar zij zelfstandig kunnen wonen of stromen ze door naar een voorziening waar ze langdurig begeleid kunnen wonen.

Adres

Ubbergseweg 172
6522 KD
NIJMEGEN

Postadres

Ubbergseweg 172
6522 KD
NIJMEGEN

Telefoon en e-mail

Telefoon: 088-606 1600