Wonen bij IrisZorg voor Jongeren: Vince Nijmegen

Vince Wonen jongeren

Over ons

Wonen bij IrisZorg voor Jongeren, Vince Nijmegen, met Begeleiding voor Dag en Nacht (16 plaatsen)

Bij Vince verblijven 27 jongeren tussen 16 en 23 jaar. De jongeren zijn verdeeld over 3 afdelingen: Nachtopvang, Crisisopvang en Wonen bij Vince.

Wonen bij Vince is bedoeld voor jongeren met meer complexe problemen die langere tijd begeleiding nodig hebben. Binnen Wonen bij Vince begeleiden wen de jongeren naar een zo zelfstandig mogelijk bestaan. De begeleiding is intensief. Vaak zijn de jongeren opgegroeid in een omgeving waar zij zaken die voor anderen vanzelfsprekend zijn niet hebben meegekregen. Het huishoudelijk gebeuren zoals koken, de was doen, schoonhouden van de kamer en bed opmaken/verschonen wordt dan ook met veel begeleiding en sturing uitgevoerd. Ook leren de jongeren hoe zij zaken moeten regelen bij instanties als de gemeente en zorgverzekeraar. Ook deze jongeren begeleiden we – net als in de Crisisopvang – in het oppakken van een passende dagbesteding zoals onderwijs of werk of een lichtere vorm. Daarnaast  begeleiden we hen bij het invullen van hun vrije tijd. Ook dat is iets wat voor de jongeren niet vanzelfsprekend is. 

Het is belangrijk dat zij bij alle zaken ondersteund, gestimuleerd en gemotiveerd worden. De jongeren kunnen maximaal 12 maanden in het Wonen bij Vince doorbrengen. Daarna vinden zij meestal een kamer waar zij zelfstandig kunnen wonen of zij stromen door naar een voorziening waar zij langdurig begeleid kunnen wonen.

Adres

Ubbergseweg 172
6522 KD
NIJMEGEN

Postadres

Ubbergseweg 172
6522 KD
NIJMEGEN

Telefoon en e-mail

Telefoon: 088-606 1600