Wij mailen vanaf 18 juni veilig met ZIVVER

IrisZorg zet vanaf dinsdag 18 juni ZIVVER in om privacygevoelige informatie veilig met jou te e-mailen en bestanden uit te wisselen. ZIVVER is een product dat zich onderscheidt van andere oplossingen door haar gebruiksvriendelijkheid in combinatie met veiligheid. ZIVVER versleutelt berichten met vertrouwelijke inhoud zoals cliëntgegevens of BSN’s. Op deze manier kunnen alleen verzender en ontvanger bij de informatie.                         

Veilige uitwisseling

Zorgvuldig en vertrouwelijk omgaan met (privacy)gevoelige informatie is een essentieel onderdeel van het werk van IrisZorg. Wij streven continu naar het leveren van uitstekende en veilige zorg en ondersteuning voor onze cliënten. Hiertoe behoort ook de garantie dat privacygevoelige informatie veilig wordt uitgewisseld.

Huidige kanalen – zoals ‘gewone’ e-mail, fax of post - zijn in toenemende mate kwetsbaar of inefficiënt. Door toenemende cyberdreigingen, wil IrisZorg de beveiliging van haar communicatie verbeteren. Zeker nu de Algemene Verordening Gegevensbescherming in Europa is ingevoerd.

Wat merk je van ZIVVER?

Voor jou betekent dit dat je privacygevoelige informatie via beveiligde communicatie via ZIVVER van ons ontvangt. Je krijgt deze berichten gewoon per e-mail. Als je zelf geen ZIVVER gebruikt, bevat de e-mail een link naar een beveiligde omgeving waarvoor je een SMS of toegangscode ontvangt om het bericht te lezen. Je hoeft geen ZIVVER-account te maken om het bericht te lezen of om erop te reageren.

In deze filmpjes zie je hoe iemand zonder ZIVVER-account een bericht ontvangt en leest.
Zelf een (gratis) ZIVVER-account maken is ook mogelijk en erg gemakkelijk. Dit zorgt ervoor dat je niet elke keer een code hoeft in te vullen. Met een eigen account kun je ook veilig communiceren via ZIVVER, bijvoorbeeld direct vanuit Outlook. Maak hier een eigen account aan.

Geef wijzigingen e-mailadres en telefoonnummer door

Het is belangrijk dat je wijzigingen in je e-mailadres of mobiele telefoonnummer direct aan ons doorgeeft. Op deze manier kunnen wij veilig met je blijven communiceren. Je kunt ons op de volgende manier op de hoogte stellen van wijzigingen: geef het door aan de medewerker met wie jij contact hebt gehad of mail naar info@iriszorg.nl. Dan zorgen wij dat we het aanpassen.

Door voor ZIVVER te kiezen, kiest IrisZorg voor de beste vorm van informatiebeveiliging. Zo kun je erop vertrouwen dat wij zorgvuldig met jouw privacy omgaan. Mocht je vragen hebben over of bezwaar hebben tegen het veilig versturen van informatie via ZIVVER, laat het ons dan weten. Meer informatie over ZIVVER vind je op https://www.zivver.nl en http://support.zivver.com/