Webinar ouderen en verslaving op 12 maart

Alcohol is het meest gebruikte middel bij ouderen in Nederland. Ook in de verslavingszorg is dat het geval. Wist je dat maar liefst één op de vijf van onze cliënten 55 jaar of ouder is? Bij mensen met alcoholproblemen is dit zelfs bijna één op de drie.  Astrid Aansorgh, verslavingsarts, en Mary de Jong, senior preventieadviseur, nemen jullie mee in wat deze doelgroep speciaal maakt in hun gebruik van vooral benzodiazepines en alcohol. Waar liggen de aangrijpingskansen voor jou als zorgverlener voor deze 55-plussers, hun naasten en betrokken zorgprofessionals?

IrisZorg heeft veel kennis in huis over verslavingszorg en die kennis delen we graag. Om deze reden organiseren we voor het eerst een Kenniscafé dat niet alleen toegankelijk is voor onze medewerkers, maar ook voor externen. Het thema 'Ouderen en Verslaving' staat centraal!

Voor wie?

Dit webinar is bedoeld voor iedereen die in zijn of haar werk te maken heeft met ouderen, zoals professionals in de verslavingszorg, preventieteams, eerstelijnshulpverleners / praktijkondersteuners, ouderenzorg, professionals in het sociaal domein en voor gemeenten.

Wij nodigen jullie van harte uit voor dit online Kenniscafé op 12 maart van 15.30-17.00 uur.  Het Kenniscafé wordt live gestreamd, zodat je het gemakkelijk vanuit huis/werk kunt volgen. Op een later moment terugkijken kan ook.

Meld je aan

Mis deze kans niet en meld je snel aan voor het webinar Ouderen en Verslaving. 

Vragen? Mail naar onderzoek@iriszorg.nl