Stapavond voor ouders op De Kaaij in Nijmegen

Stapavond voor ouders op De Kaaij in Nijmegen

Hoe ga je als ouder om met het nieuwe uitgaan? IrisZorg en De Kaaij organiseren een stapavond voor ouders op dinsdag 3 juli van 19:00 - 21:30 uur op festival de Kaaij onder de oude brug. Tijdens deze avonden krijgen ouders in de vorm van twee workshops informatie over alcohol, opvoeden en veilig uitgaan. De stapavond voor ouders is een initiatief van IrisZorg in samenwerking met de Kaaij.

Workshops

Ouders die mee gaan ‘stappen’ leren de ins en out van het uitgaan van nu kennen en krijgen tips over hoe zij hier in de opvoeding mee om kunnen gaan. Professionals van IrisZorg geven in de eerste workshop informatie en tips over alcohol en opvoeden. Een tweede workshop gaat over de veiligheid in het uitgaansleven van Nijmegen. Het jongerenwerk komt hierin aan het woord en jongeren van 18-22 jaar vertellen iets over hun opvoeding en wat voor effect dat had op hun drinkgedrag. Ook kunnen ouders ervaringen uitwisselen met elkaar en professionals.

Ervaringen

Voorgaande jaren namen ouders ook al deel aan deze stapavond en zijn hierover erg enthousiast. Enkele quotes:

“De verschillende onderwerpen spraken me aan. Ik heb nu beter zicht op hoe het er aan toe gaat op zo’n uitgaansavond van mijn dochter. Ik zou iedere ouder aanraden om zo’n avond een keer te bezoeken.”

’’Een informatieve avond op een verrassende locatie!’’

’’Het was enorm leerzaam om ervaringen uit te wisselen met zoveel andere ouders.’’

’’Verhelderend om van jongeren zelf te horen hoe verschillende opvoedingsstijlen van invloed zijn geweest op hun alcoholgebruik.’’

Aanmelden

Aanmelden kan via preventie@iriszorg.nl o.v.v ‘Stapavond Kaaij’ en aantal deelnemers. Deelname is gratis.