Ben je cliënt van of werk je in de verslavingszorg? Lees dan verder!

Stoppen met roken

Jij kunt helpen om inzicht te krijgen in de opvattingen en behoeften die leven rond de rookvrije verslavingszorg door een paar vragen te beantwoorden. Wist je dat inmiddels al bijna 1400 mensen onze vragenlijst hebben ingevuld? Invullen duurt ongeveer 8 minuten en is volledig anoniem. Invullen kan via: https://nl.surveymonkey.com/r/rookvrijeverslavingszorg

IrisZorg brengt hiermee in samenwerking met het NISPA de opvattingen en behoeften in kaart van cliënten die op dit moment verslavingszorg ontvangen, hun naasten, en hulpverleners en beleidsmakers die werkzaam zijn in de verslavingszorg. Het maakt niet uit of je rookt, in het verleden hebt gerookt of nooit gerookt hebt, je krijgt immers hoe dan ook te maken met een rookvrije verslavingszorg.

Tabaksverslaving is de meest voorkomende doodsoorzaak in Nederland. Er gaan jaarlijks ruim 20.000 mensen dood aan de lichamelijke gevolgen van roken. Het grootste deel van de cliënten met een alcohol- of drugsverslaving rookt ook tabak. Gek dat dat nog vaak onbesproken blijft. De verslavingszorg heeft dan ook een bijzondere verantwoordelijkheid om tabaksverslaving terug te dringen. De rookvrije verslavingszorg komt eraan!