Kliniek Wolfheze

Over ons

De kliniek in Wolfheze is een afdeling waar we intensieve zorg bieden bij ernstige verslavingsproblemen in combinatie met psychiatrische problematiek.

Een opname duurt niet langer dan nodig. De verblijfsduur varieert van twee weken tot zes maanden, afhankelijk van de hulpvraag. We vinden het belangrijk om familieleden te betrekken bij de behandeling. Dit doen we uiteraard in overleg met jou. In de kliniek Wolfheze kun je zowel vrijwillig als gedwongen worden opgenomen. 

Sommige mensen hebben intensieve medische,- psychiatrische- of verpleegkundige zorg nodig. Andere mensen worden gedwongen opgenomen in het kader van de BOPZ (RM of IBS). Aan het begin van elke opname maken we samen met jou een behandelplan waarin jouw doelen zijn beschreven. De behandeling bestaat uit gesprekken, aangevuld met trainingen en eventueel ondersteuning van medicijnen. Afhankelijk van de doelen waarmee je wordt opgenomen kan de behandeling bestaan uit: het herstellen van de dagstructuur, individuele gesprekken, groepstherapieën/trainingen, diagnostisch onderzoek en eventueel ondersteuning van medicijnen.

De kliniek heeft 26 bedden verdeeld over drie groepen die gesloten, besloten of open zijn. Dit houdt in dat de deur naar buiten op slot zit: je kunt dus niet zonder meer de afdeling verlaten. Soms kan het nodig zijn dat we je tegen jezelf in bescherming nemen. Een gesloten/besloten afdeling beperkt je in je zelfstandigheid, maar biedt je ook bescherming. In je behandelplan leggen we samen afspraken vast over wat je zelfstandig en/of onder begeleiding kunt ondernemen.

Adres

Wolfheze 2
6874 BE
WOLFHEZE

Postadres

Postbus 351
6800 AJ
ARNHEM

Telefoon en e-mail

Telefoon: 088-6061600