Training: Wijs Op Weg (WOW)

Training voor LVB-jongeren die alcohol of drugs gebruiken
Jongeren met een lichte verstandelijke beperking zijn extra kwetsbaar als het gaat om alcohol- en/of drugsgebruik. Als ze gaan experimenteren, lopen ze bovendien een verhoogd risico dat het gebruik problematisch wordt.
IrisZorg Preventie ontwikkelde samen met MEE Oost-Gelderland speciaal voor deze doelgroep een training, waarin de jongeren in verschillende werkvormen bewust worden van de risico’s. De ouders/verzorgers van de jongeren worden actief bij de training betrokken.

Voor wie

  • Jongeren tussen 12 en 18 jaar met een lichte verstandelijke beperking (LVB) die  (problematisch) alcohol en/of drugs gebruiken.
  • De ouders/verzorgers van de jongeren en hun ‘buddy’: een volwassene die een belangrijke rol speelt in het leven van de jongere en hem of haar begeleidt en ondersteunt tijdens en na de training.

Wat leren de jongeren

De training bestaat uit verschillende werkvormen, afgestemd op de jongeren. Hierin krijgen ze de belangrijkste informatie over alcohol, drugs en de risico’s daarvan, waardoor ze zich beter bewust worden van de eventuele gevolgen van hun eigen gebruik. 

Folder (pdf):