Test je drugs

Wilt u drugs gebruiken, maar twijfelt u over de kwaliteit van uw drugs? Laat dan uw drugs testen bij IrisZorg. Dit kan iedere donderdagavond in Arnhem en in Nijmegen.

De testservice van IrisZorg is bedoeld voor mensen die af en toe drugs gebruiken en graag willen weten wat er in hun drugs zit. De drugs die u kunt laten testen zijn vooral uitgaansdrugs, zoals XTC, cocaïne en speed. Hasj en wiet kunt u niet laten testen. Tijdens het testen van de drugs voert IrisZorg enkele metingen uit. Mocht de pil of poeder niet in de landelijke database voorkomen, dan wordt deze opgestuurd naar het laboratorium om verder getest te worden. De uitslag volgt een week later.

Voor ouders

Heeft u iets gevonden waarvan u denkt dat het drugs is? En wilt u meer informatie? Neem contact op met Preventie Nijmegen via preventienijmegen@iriszorg.nl of bel 088 – 606 1600.

U geeft een gedetailleerde beschrijving. Meestal kunnen wij u een indicatie geven over het middel waar het om gaat. U kunt ook een afspraak met ons maken. Wij geven u dan advies hoe u als ouder hiermee om kunt gaan. 

Locaties en openingstijden

Nijmegen

Elke donderdag van 17.15 tot 19.00 uur
Tarweweg 20 - Nijmegen (Polikliniek IrisZorg)
Telefoon: 088-6062430 (alleen tijdens openingstijden)

Arnhem                                                                                        

Elke donderdag van 17.30 tot 19.00 uur
Meester B.M. Teldersstraat 4 in Arnhem (hoofdkantoor IrisZorg)Telefoon: 088-6062431 (alleen tijdens openingstijden)
Buiten openingstijden? Bel voor meer informatie naar 088-606 1600. 

Klik op de afbeelding om te vergroten.

Drugs Informatie en Monitoring Systeem (DIMS)

De testservice van IrisZorg is onderdeel van het DIMS. Het DIMS heeft als kerntaak om de markt van illegale drugs nauwkeurig te monitoren en signalen die bedreigend zijn voor de volksgezondheid te melden aan het publiek.
Dankzij de testservices door heel Nederland, worden er wekelijks vanuit het hele land drugs van gebruikers opgestuurd naar het Trimbos-Instituut, waarna ze worden geanalyseerd bij een laboratorium. Als er stoffen worden aangetroffen met een direct gevaar voor de volksgezondheid, worden regionale of landelijke waarschuwingsacties opgezet.