Wachttijden

De behandeling of begeleiding van IrisZorg start zo snel mogelijk nadat u zich heeft aangemeld. Soms kunt u niet meteen terecht, omdat er wachttijden zijn. IrisZorg houdt zich zoveel mogelijk aan de landelijke normen voor wachttijden, de zogenoemde Treeknormen.
Aanmelden kan bij IrisZorg op verschillende manieren: telefonisch, via de mail of aan de deur bij dag- en nachtopvangvoorzieningen.
  • verslavingsbehandeling u heeft u een verwijzing van de huisarts nodig. Uw huisarts kan u digitaal verwijzen via Zorgdomein.
  • woonbegeleiding u heeft een beschikking nodig van de gemeente waarin u woont. In de meeste gemeentes zijn sociale wijkteams die u kunnen helpen met de vraag naar een beschikking.
  • Dag- of Nachtopvang neem rechtstreeks contact met ons op.

De aanmelding

  1. Op welke manier u zich ook aanmeldt u wordt gegarandeerd binnen 2 werkdagen gebeld door een medewerker van IrisZorg Informatie & Aanmelding. Deze medewerker doet samen met u een check of wij alle gegevens hebben die nodig zijn. Deze stap is nodig, om te bepalen of u de behandeling of begeleiding vergoed krijgt door uw zorgverzekeraar of gemeente.
  2. Als alles in orde is, maakt deze medewerker een voor u passende afspraak voor een telefonisch intake met een psycholoog. Dit noemen wij triage. In dit gesprek bespreekt u samen wat uw problemen zijn en welke hulp het best bij u zou passen. Ook hoort u dan op welke termijn u terecht kunt voor hulp.

Voor sommige vormen van hulp is een wachttijd. Daarnaast kunnen de wachttijden per verzekeraar en per gemeente verschillen

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Bel met IrisZorg Informatie & Aanmelding, telefoon 088-606 1600. Of vul het contactformulier in.