Behandeling bij IrisZorg

Uw heroïnegebruik staat niet op zich. Het levert u iets op, maar uw gebruik heeft tegelijkertijd een negatieve invloed op alles wat belangrijk voor u is. IrisZorg kan u helpen weer grip op uw leven te krijgen.

Lichamelijk: geleidelijk afkicken

Bij IrisZorg kunt u geleidelijk afkicken van heroïnegebruik, bijvoorbeeld met behulp van methadon of suboxone. Soms adviseren we  een opname in onze kliniek.
Geleidelijk afkicken met methadon of suboxone gebeurt altijd onder toezicht van één van onze verslavingsartsen. De arts bepaalt de hoeveelheid en frequentie van de medicatie.
Binnen het team Opiaatbehandeling van IrisZorg is veel kennis en ervaring om u te adviseren welke behandeling bij u past.

Aan de slag met oplossingen

Al tijdens de ontgifting van uw lichaam begint de behandeling om ook uw psychische afhankelijkheid  van heroïne weg te nemen.
Samen met uw behandelaar bekijkt u wat u wilt veranderen om weer zonder heroïne te genieten van het leven. IrisZorg gelooft in kleine stappen, in haalbare doelen die snel succes opleveren. Steeds als u een doel haalt, wordt u beloond met succes. Die ervaring versterkt uw zelfvertrouwen en motivatie om ook andere zaken aan te pakken. Stap voor stap zet u zelf uw leven weer op de rails, met al die gewone dingen die het bestaan waardevol maken. Op die manier verdwijnt uw verslaving geleidelijk naar de achtergrond.

Stoppen met heroïne is als topsport: het kost tijd en energie om te winnen. Houd daarom rekening met een intensief traject om uw doel te bereiken.