Over GHB

GHB verdooft de hersenen. Daardoor verandert uw stemming en gedrag. U voelt zich meer ontspannen. GHB kan u een euforisch gevoel geven en ervoor zorgen dat u sneller geprikkeld raakt. Ook kan het hallucinaties veroorzaken die niet prettig kunnen zijn. Onder invloed van GHB bent u minder geremd; dit kan leiden tot buitensporig en extreem gedrag.

Hoe werkt GHB?

Gamma Hydroxyde Boterzuur wordt meestal als vloeistof ingenomen. Het effect is binnen een half uur merkbaar en werkt 3 tot 5 uur door. Uiteraard is de duur van de werking ook afhankelijk van de dosering. Afhankelijk van de dosering kunnen duizeligheid, slaperigheid, misselijkheid (en/of braken), vergeetachtigheid en/of stuiptrekkingen optreden. 

De dosering bij GHB luistert nauw. Het is moeilijk te doseren, omdat er maar een kleine marge zit tussen de dosering waarbij het gewenste effect optreedt en de dosering waarbij bewusteloosheid optreedt. Bewusteloosheid is een comateuze toestand die doorgaans 3 tot 5 uur duurt. De gebruiker ontwaakt daarna meestal vrij abrupt zonder noemenswaardige restverschijnselen. Na het ontwaken kan hij of zij wel gedesorienteerd zijn waardoor mensen,  plaatsen en dingen niet herkend worden. 

Risico’s

  • Doseren is moeilijk en gaat vaak verkeerd; grote kans op bewusteloosheid.
  • Gevaarlijk in combinatie met alcohol, medicijnen of andere drugs.
  • Combinatiegebruik met verdovende middelen kan een ademhalingstilstand veroorzaken.
  • Gevaarlijk voor mensen met epilepsie of hartklachten.