E-health binnen IrisZorg

Digitale toepassingen in de zorg, dat is e-health. Leg je online contact met je zorgverlener, gebruik je online tools ter ondersteuning van je behandeling of begeleiding of geef je online de waarden en testresultaten door aan je arts? Dan hebben we het over e-health.
Wij willen e-health op een passende manier verbinden aan de zorg, waarbij digitale toepassingen als aanvulling op je reguliere behandeling of begeleiding worden ingezet.
Online omgeving
Kom je in behandeling of begeleiding bij IrisZorg, dan krijg je in overleg met jouw behandelaar of (maatschappelijk) hulpverlener toegang tot het cliëntportaal van IrisZorg. Hier vul je vragenlijsten in om jouw herstel te meten.
Momenteel breiden we het cliëntportaal uit. In de toekomst kun je dan ook thuis in je eigen omgeving aan je herstel werken. Buiten de behandelkamer om leg je makkelijk contact met jouw zorgverlener.
IrisZorg website
Op onze website bieden wij naast informatie over onze organisatie:
Zelftest
Vraag je jezelf wel eens af of je te vaak of te veel alcohol of drugs gebruikt? Lees hier over de 11 criteria om vast te stellen of iemand verslaafd is.
Vragenservice
Via de website kun je contact opnemen met een medewerker van IrisZorg. Voor vragen over je behandeling of je eigen gebruik of dat van een naaste, bel dan met ons of stel online een vraag.
Chatten
Stel je vragen over alcohol, drugs of verslaving via de chat.
Beeldbellen
Krijg je medicatie tijdens je behandeling? In overleg met je zorgverlener of arts begeleiden we je met de inname mogelijk via beeldbellen. Op dit moment testen we dit op één van onze locaties.
Herstelmethode WRAP met ervaringsdeskundigen
WRAP staat voor: Wellness Recovery Action PlanDeze herstelmethode helpt je om weer grip te krijgen op je leven, als dat door ingrijpende gebeurtenissen is ontregeld. WRAP komt uit Amerika. De ervaringsdeskundigen van IrisZorg gaan komend jaar met deze methode aan de slag.
WRAP heeft ook een (Engelstalige) app waarmee je een ‘welzijns toolbox’ aanlegt. Je maakt hiermee ook een crisisplan, houdt triggers en vroege signalen bij en stelt een actieplan samen voor wat te doen bij een dreigende crisis.
Handige websites
Naasten van verslaafden of mensen met psychische of psychiatrische problemen:
helpmijndierbareisverslaafd.nl/ en labyrint-in-perspectief.nl/
Handige apps
App om middelen gebruik te registeren:
Middelen meter
App ter ondersteuning bij het minderen of stoppen van je alcoholgebruik:
Maxx
Apps ter ondersteuning bij het stoppen met roken: de vijf beste stoppen met roken apps
Handige filmpjes
Animatiefilmpje gameverslaving bij pubers (Trimbos-instituut)
Filmpje waarin Nicole, Ahmet, Koen en Robbert over hun herstel bij verslaving vertellen (Verslavingskunde Nederland)