Uw recept: gevulde kippenpootjes

Dit recept is ingestuurd door Fowzy. Het gerecht is voor 2 personen.

Ingrediënten

  • 4 drumsticks
  • 1 groentepakket voor 2 personen chilipoeder
  • peper
  • zout
  • citroensap (van een verse citroen of uit een flesje)
  • klont boter

Bereidingstijd

± 20 minuten voorbereiden en ± 20 minuten bakken

Bereiding

  • Snij de drumsticks open in de lengte, langs het bot. Fowzy: ‘Het vlees valt dan uit elkaar als een bloem’;
  • Verwijder het bot, de pootjes worden nu een soort pakketjes;
  • Bestrooi de kippenpootjes naar smaak met peper, zout en chilipoeder;
  • Besprenkel de groente met citroensap;
  • Vul de open kippenpootjes/pakketjes met de groente en vouw het vlees dicht;
  • Smelt boter in de pan en schroei de poten dicht;
  • Laat de pakketjes bakken, keer ze af en toe om;
  • Na ongeveer 20 minuten zijn het vlees en de groente gaar.

Serveren met rijst (kijk op de verpakking hoe je de rijst moet koken).

Tip: het toevoegen van een scheutje olie aan boter, zorgt ervoor dat je de boter tot een hogere temperatuur kunt verhitten.

Reageren