Loverboyproblematiek

JIP IrisZorg Apeldoorn is het expertisecentrum op het gebied van loverboyproblematiek. In opdracht van de gemeente is zij verantwoordelijk voor de preventie- en voorlichtingsactiviteiten.


Een loverboy verleid meisjes/jongens met mooie praatjes en beloften en dwingt ze daarna in de prostitutie. Uit onderzoek blijkt dat het eigenlijk iedereen kan overkomen, maar het gaat met name om jongeren die tussen 18 en 24 jaar zijn, in de puberteit zitten, emotioneel zwak zijn en niet voor zichzelf op durven komen. Daarnaast komen ze vaak uit gebroken gezinnen en hebben ze een ontwrichte jeugd gehad. 

Het Expertisecentrum loverboyproblematiek: 

  • geeft gastlessen en voorlichting
  • geeft trainingen aan beroepskrachten, bijvoorbeeld docenten, politie, hulpverleners, jongerenwerkers, e.a.
  • heeft een ketenaanpak ontwikkeld: van preventie/voorlichting tot hulpverlening en daderaanpak
  • heeft een meldpunt ontwikkeld

Werkgebied 

Het Expertisecentrum werkt niet alleen in Apeldoorn. We geven trainingen in onder andere Doetinchem, Twello, Voorst-Zutphen. Daarnaast kijken we met gemeenten naar voorlichtingsactiviteiten en andere activiteiten op het gebied van vroegsignalering. 
De Apeldoornse ketenaanpak wordt momenteel uitgerold over verschillende regio's en daarmee over nagenoeg de hele provincie Gelderland.

Contact

Het Expertisecentrum staat open om kennis en ervaring te delen en haar expertise in te zetten. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met projectleider Bianca Lubbers, telefoon 088-606 1600.