Omhels me dan

Pieter Prinsen groeit op in een rijke familie. Hij komt niets tekort, heeft alles wat zijn hartje begeert. Althans zo lijkt het. Het gaat mis als de spanningen tussen Pieter en zijn vader zo hoog oplopen dat hij op straat beland. Eenmaal buiten besluit hij zijn jeugddroom te verwezenlijken: het opzetten van een daklozenproject in een sloppenwijk in Brazilië. Prijs: €15 euro (inclusief BTW en verzendkosten).

Deze speelfilm is gebaseerd op waar gebeurde verhalen. Het unieke is dat cast en crew bestaan uit een mix van Nijmeegse en Arnhemse (ex-)dak- en thuislozen, (ex-)verslaafden, (zwerf)jongeren, (ex-)psychiatrische patiënten en mensen die ‘gewoon’ meedraaien in de maatschappij. Zowel voor als achter de camera werkten ze en beslisten ze mee in alle productiefases van de film.

Een deel van de film is opgenomen in een favela in Olinda vlakbij Recife in het noordoosten van Brazilië. Daar werkten cast en crew met Braziliaanse lotgenoten.

Abraça-me betekent Omhels me dan; het thema van de film, want iedereen streeft immers naar warmte en erkenning.

Voor de mensen van de straat was dit filmproject een opstap naar een zinvolle tijdsbesteding waarbij eigenwaarde en vaardigheden bij iedereen flink zijn gegroeid. Veel deelnemers aan de film werken inmiddels bij de Filmschool van IrisZorg waar ze producties maken voor bedrijven en particulieren.

U kunt de DVD bestellen via het bestelformulier.