Wat houdt het in?

De Dag- en Nachtopvang is er voor mensen zonder dak boven hun hoofd. Iedere Dag- en Nachtopvang van IrisZorg geeft u een veilige plek. U bent welkom. De openingstijden, mogelijkheden, kosten en regels verschillen per locatie.

Dagopvang

In de Dagopvang kunt u bijvoorbeeld bijpraten met de andere bezoekers en de begeleiders, de krant lezen, computeren of meedoen aan activiteiten. Tegen een kleine vergoeding koopt u er koffie, thee, snacks of een (warme) maaltijd. Op de meeste locaties kunt u ook douchen en uw kleren (laten) wassen.

De begeleiders zijn iedere dag aanwezig. Ze zorgen samen met u voor een prettige, veilige en opgeruimde sfeer in de huiskamer. U kunt ook bij hen terecht als u advies of (medische) zorg nodig heeft. De begeleiders brengen u in contact met andere hulpverleners binnen IrisZorg, bijvoorbeeld maatschappelijk werkers of verpleegkundigen.

Nachtopvang

De Nachtopvang heeft aparte slaapzalen en doucheruimtes voor mannen en vrouwen. Op de meeste locaties is bovendien een ruimte waar u televisie kunt kijken of kunt praten met andere mensen die bij IrisZorg overnachten. Tegen een kleine vergoeding koopt u koffie, thee of een snack.