Drie speerpunten voor IrisZorg in 2018

Geplaatst op: 18 december 2017
Marjan Verschuure
Voor 2018 staan er drie speerpunten op haar lijst. Bestuursvoorzitter Marjan Verschuure wil dat IrisZorg het verschil gaat maken. ‘Mijn ambitie is ten eerste de organisatie weer financieel gezond te krijgen. Daarnaast hebben we de blik naar buiten; we gaan, in het belang van onze cliënt, de samenwerking met externe partners intensiveren.’ Het derde speerpunt draait om de verslavingsreclassering en forensische zorg. ‘Die doelgroep groeit en wij kunnen veel voor hen betekenen. We hebben hier goede methodieken en kennis voor in huis.’
Verschuure staat voor samenwerking. ‘We gaan samen met onze medewerkers én stakeholders de uitdaging aan om de beste zorg te bieden aan huidige en toekomstige cliënten. Naar complexe vraagstukken willen we kijken met bijvoorbeeld gemeenten, RIBW’en en de GGZ. Bovendien is het belangrijk om strategische afspraken met elkaar te maken en plannen, verwachtingen én problemen met elkaar te delen. Want zolang er nog mensen zijn in kwetsbare situaties, die gebruik moeten maken van crisisopvang en dag- en nachtopvang, hebben we met z’n allen nog veel te doen in onze samenleving. IrisZorg wil daarin een goede, betrouwbare partner zijn die actief meedenkt én meehelpt problemen aan te pakken. Daarvoor kunnen de stakeholders bij ons terecht.’

Geen gespreid bedje
Verschuure’s eerste honderd dagen bij IrisZorg zitten erop. Ze wist dat ze niet in een gespreid bedje kwam en dat was dan ook juist de uitdaging. ‘Ik ga graag het avontuur aan. Ik heb deze eerste maanden zoveel mogelijk mensen binnen en buiten de organisatie gesproken en kwam al heel snel tot de conclusie dat ik me hier thuis voel. De medewerkers zijn zeer gedreven, ze werken met hart en ziel. En onze cliënten hebben ons hard, met een d én met een t, nodig.’ In de organisatie zelf staan twee onderwerpen hoog op haar agenda: het ziekteverzuim en de zelforganisatie. ‘Het eerste is te hoog en voor het tweede is een herstelbeweging nodig. Aan beide besteden we onze aandacht.’

Kaf van het koren scheiden
Tot slot gaat Verschuure met haar collega’s alle lidmaatschappen van koepel- en belangenorganisaties onder de loep nemen. ‘Alles kost geld en de vraag is: wie dient werkelijk de belangen van onze cliënten en onze organisatie? We gaan het kaf van het koren scheiden en ons op alle fronten richten op dié contacten die er toe doen voor onze cliënten en onze zorgverlening.’

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.