IrisZorg krijgt opnieuw waardering voor sociaal ondernemen

Geplaatst op: 13 november 2017
Marius Cuppen (links) en Marjan Verschuure, bestuursvoorzitter van IrisZorg
“IrisZorg behoort tot de koplopers op het gebied van sociaal werkgeverschap in Nederland”, aldus Marian Knuijsting, mede-initiatiefnemer en bestuurder PSO-Nederland. PSO-Nederland, de organisatie die de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) beheert, positioneert en uitgeeft heeft opnieuw Trede 2 toegekend aan IrisZorg.
IrisZorg zet zich in voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarmee levert de organisatie een belangrijke bijdrage aan de werkgelegenheid. Dat blijkt na de onafhankelijke toetsing door onderzoeksinstelling TNO, in opdracht van PSO.

Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden binnen IrisZorg op allerlei manieren begeleid naar werk. “Het sluit aan bij onze visie dat meedoen aan de samenleving belangrijk is; het geeft ritme en regelmaat en mensen voelen zich beter met een daginvulling en sociaal leven”, zegt Marius Cuppen, manager Werk en Activiteiten. Bij het reguliere aannamebeleid is er bovendien oog voor mensen met een WIA of WAjong-uitkering en mensen die langer dan één jaar werkloos zijn. Cuppen: “Het aanbod aan trainingen en kansen om aan de slag te gaan, is breed. Samen met elke cliënt kijken we naar zijn of haar specifieke mogelijkheden.”

Persoonlijk begeleider
Een persoonlijk begeleider maakt met de cliënten een plan waarin hun doelen gericht op toeleiding naar werk centraal staan. Soms is het nodig eerst te wennen aan werk: het opdoen van ritme, op tijd komen en afspraken nakomen. Sommige mensen gaan meteen aan het werk en volgen algemene of vakgerichte trainingen. IrisZorg heeft mogelijkheden om aan de slag te gaan binnen productie, groen, de werkplaats, transport, multimedia en dienstverlening.

Wat is PSO?
De PSO meet de werkgelegenheid die bedrijven en organisaties bieden aan mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie. Het doel is te stimuleren dat werkgevers meer bijdragen aan duurzame werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De PSO kent vier prestatieniveaus: een aspirant-status en drie treden. Voor meer informatie: www.pso-nederland.nl.

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.