Nieuwe bestuursvoorzitter Marjan Verschuure: “Ik zie uit naar de ontmoetingen”

Geplaatst op: 13 oktober 2017
Marjan Verschuure (58) is sinds oktober bestuursvoorzitter van IrisZorg. Ze maakt in haar eerste week kennis met de organisatie door op twee locaties mee te lopen: de Dubbel Diagnose kliniek in Wolfheze en Beschermd Wonen in Arnhem. “Ik vind het zeer indrukwekkend om de betrokkenheid en gepassioneerdheid van de medewerkers waar te nemen. Geweldig zoals zij samen met cliënten werken aan herstel. Dat is mijn inspiratiebron en de reden waarom ik met enthousiasme deze verantwoordelijke taak op me neem.”
Omgevingsgericht
Marjan volgt Siety de Jager op als voorzitter raad van bestuur van IrisZorg. Zij gaat samen met Gio de Greef de beweging bestendigen die Siety het afgelopen jaar heeft ingezet: van een meer intern gerichte organisatie naar een omgevingsgerichte, flexibele organisatie waarin de waarden betrokkenheid, daadkracht en blijven leren centraal staan.

Zorghart
Marjan heeft haar sporen als bestuurder verdiend in diverse zorgorganisaties en kent de praktijk uit eigen ervaring. “Ik heb een echt zorghart.” Veertig jaar geleden begon ze als A-verpleegkundige (ziekenhuis) en deed daarna de B-verpleegkunde (psychiatrische zorg.) De laatste tien jaar is zij als bestuurder werkzaam geweest in de forensische psychiatrie en de reclassering. Zo werkte zij bij Fivoor (Forensische en intensieve psychiatrische zorg), Forensisch Psychiatrisch Centrum Gent en Stichting Verslavingsreclassering Nederland (SVG).

Frisse blik
Haar kracht ligt onder meer in het stabiliseren en het borgen van veranderingen in organisaties en het verbinden van mensen. Ze kijkt daarbij altijd met een frisse blik van buiten naar binnen. “Ik wil, samen met Gio de Greef, graag mijn schouders zetten onder het verder realiseren van de nieuwe koers. Daarnaast zal de focus liggen op rust creëren door de basis verder op orde te brengen, de goede mensen binnen te halen en te behouden en kwalitatief de beste behandeling en begeleiding te bieden aan onze cliënten. Daarbij zullen we goed luisteren naar onze stakeholders en aansluiten bij hun behoeften.”

Kennismaken
Marjan vindt persoonlijk contact belangrijk en wil hierin graag investeren. “Ik wil de komende tijd kennis maken met medewerkers, cliënten en onze externe partners. Ik wil alle locaties van IrisZorg bezoeken en meelopen waar mogelijk. Ik vind het belangrijk, zeker in de eerste honderd dagen, dat ik zichtbaar ben en mensen de hand kan schudden. “Ik kijk uit naar deze ontmoetingen binnen en buiten IrisZorg.”

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.