HKZ audit: IrisZorg op de goede weg

Geplaatst op: 12 oktober 2017
IrisZorg scoort goed in de HKZ audit. Dat is een mooi resultaat na een pittig jaar. De nieuwe koers zorgt voor veel veranderingen; de organisatie is platter, het regiomanagement is vernieuwd en heeft een andere rol en de ondersteuning is kleiner en flexibeler. De ramen staan weer wijd open om te luisteren en aan te sluiten bij de behoeften van onze stakeholders binnen en buiten IrisZorg.
Een HKZ audit is een moment waarop de thermometer in de organisatie wordt gestoken. Best spannend dus. De auditoren van het keurmerk van Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector (HKZ) hebben vijf locaties bezocht, dwars door de organisatie heen.

De belangrijkste conclusies van de auditoren luiden als volgt:
  • “De organisatie maakt de indruk van een 'Fenix'-organisatie: alle teams lijken te herrijzen uit de as: hebben een zware tijd achter de rug met veel personele wisselingen. Maar uiteindelijk heeft het een verfrissing van teams opgeleverd met gemotiveerde en enthousiaste medewerkers.
  • De nieuwe Koers is overal bekend en past bij de manier van werken.
  • Veel passie en deskundigheid bij de medewerkers en bereidheid om te leren uit ervaringen.
  • Integraal werken is op diverse plaatsen fraai vormgegeven, met mooie voorbeelden van elkaar aanvullen en versterken met een zeer zware doelgroep.
  • Er is veel aandacht voor doorgroeimogelijkheden binnen alle beperkingen van de cliënt. De trainingshuizen zijn daar een mooi voorbeeld van.
  • Er is één aanbeveling tot verbetering en dat is de actualiteit van de zorgplannen.”
    Deze aanbeveling was al in het vizier en wordt opgepakt.

De conclusies bevestigen dat IrisZorg op de goede weg is; er is weer nieuw elan in de organisatie en het leren en voortdurend verbeteren van de kwaliteit van zorg staat centraal.

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.