Nieuwe bestuurder Gio de Greef: ‘Samenwerken met respect voor elkaar’

Geplaatst op: 19 juli 2017
Gio de Greef
‘We gaan onze nieuwe koers realiseren. Mét onze cliënten, verwijzers en natuurlijk mét onze medewerkers.’ Daarvoor staat Gio de Greef, sinds 1 juni bestuurder van IrisZorg. Samen met voorzitter Siety de Jager vormen zij de raad van bestuur. De Greef wil IrisZorg financieel sterk en gezond maken en zelf ook betrokken zijn bij de zorg. ‘Medewerkers zullen me regelmatig tegenkomen.’
Op en top kwaliteit
‘Alles draait om de geïntegreerde zorg die we bieden aan kwetsbare mensen. Die zorg is gericht op herstel en moet op en top van kwaliteit zijn. De relatie met onze verwijzers en samenwerkingspartners is daarbij van belang. Zaken waar zij tegenaan lopen, moeten we oplossen. Daarin gaan we de komende tijd, vanuit de regio’s, dan ook extra investeren.’

Ondernemer
Financiën, investeringen, samenwerking, innovatie en visie. De nieuwe bestuurder kenschetst zichzelf als een ondernemer. ‘Ik ben van snelle besluitvorming, doorpakken en mensen aanspreken op hun verantwoordelijkheden. En dat klinkt inderdaad zakelijk, maar het belangrijkste vind ik dat we samenwerken met respect voor elkaar. Zowel binnen als buiten IrisZorg. We moeten goed naar elkaar luisteren en als het nodig is nuance aanbrengen in de scherpte van onze doelstellingen.’

Gedrevenheid
De Greef is geen nieuwkomer in de zorgwereld. Nadat hij negen jaar diverse functies in de ouderenzorg en de kinderopvang bekleedde, kwam hij in 2014 bij IrisZorg binnen als interim concerncontroller. Een jaar later vervulde hij de rol van directeur Service. ‘In de afgelopen twaalf jaar heb ik gezien wat het betekent om zorg te bieden aan kwetsbare mensen. Bij de cliënten van IrisZorg is de situatie vaak schrijnender omdat er veel verschillende problemen aan de hand zijn.  Omstandigheden spelen een grote rol en dat triggert mij. Ik sprak een cliënt die me vertelde dat hij in zijn leven weinig kansen had gekregen en daar nu echt verandering in aan wil brengen. Om op tijd op zijn afspraak bij IrisZorg te komen, had hij de brommer van zijn moeder ‘geleend’. Daar kun je een mening over hebben, maar hier zit gedrevenheid in.’

Privé en werk
Ook in zijn privéleven geeft De Greef invulling aan het woord ‘zorg’. ‘Mijn vrouw en ik hebben twee dochters in de puberleeftijd, zes zwerfkatten en twee egels. Nou, dan weet je het wel’, zegt hij lachend. Hij maakt ook graag de vergelijking tussen thuis en werk. ‘Thuis spreek je elkaar aan op  gedrag dat niet past bij je waarden en normen, dat moet je op je werk ook doen. Thuis ga je voor de toekomst van je gezin, op je werk voor de toekomst van de cliënten.’ En de toekomst van IrisZorg? ‘Daar heb ik alle vertrouwen in!’

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.