Stapavond voor ouders op De Kaaij in Nijmegen

Geplaatst op: 28 juni 2017
Hoe ga je als ouder om met het nieuwe uitgaan, met indrinken en met je zoon of dochter onder de 18 jaar die niet meer terecht kan in horecagelegenheden maar wél wil stappen? IrisZorg organiseert in samenwerking met ‘De Kaaij’ twee gratis ‘Stapavonden voor ouders’ op woensdag 5 juli en woensdag 30 augustus op cultureel festival ‘De Kaaij’. Tijdens deze avonden krijgen ouders in de vorm van twee workshops informatie over alcohol, opvoeden en veilig uitgaan.
Ouders die mee gaan ‘stappen’ leren de ins en outs van het uitgaan van nu kennen en krijgen tips over hoe zij hier in de opvoeding mee om kunnen gaan. Professionals van IrisZorg geven in de eerste workshop informatie en tips over alcohol en opvoeden. En jongeren van 18-22 jaar vertellen iets over hun opvoeding en wat voor effect dat had op hun drinkgedrag.

Comazuipen
De tweede workshop gaat over de veiligheid in het uitgaansleven van Nijmegen. Het jongerenwerk komt hierin aan het woord en er wordt nader ingegaan op de gevolgen van comazuipen en alcoholvergiftiging. Ook kunnen ouders ervaringen uitwisselen met elkaar en professionals. Na afloop van de workshops is er gelegenheid om met een jongerenwerker een rondje te lopen langs plekken in de buurt die bij jongeren populair zijn.

Ervaringen
In het afgelopen jaar namen veel ouders al een kijkje in andere uitgaansgelegenheden op soortgelijke avonden en zijn hierover erg enthousiast. Een reactie van een van de ouders was: “De verschillende onderwerpen spraken me aan. Ik heb nu beter zicht op hoe het er aan toe gaat op zo’n uitgaansavond van mijn dochter. Het was ook fijn dat ik met andere ouders kon uitwisselen hoe je thuis omgaat met het wel of niet alcohol drinken van je kind. Ik zou iedere ouder aanraden om zo’n avond een keer te bezoeken.’

Aanmelden
Vanwege de grote belangstelling vorig jaar, vinden de workshops dit jaar weer plaats. Er is nog een aantal plaatsen beschikbaar voor zowel 5 juli als 30 augustus. Aanmelden kan via preventie@iriszorg.nl o.v.v ‘Stapavond Kaaij’, datum en aantal deelnemers. Deelname is gratis. Tijdstip: van 19.00-22.00 uur.

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.