IrisZorg levert geen ROM gegevens meer aan

Geplaatst op: 19 mei 2017
IrisZorg heeft onmiddellijk na het advies van GGZ Nederland eind maart, de aanlevering van Routine Outcome Monitoring (ROM) gegevens aan Stichting Benchmark GGZ (SBGGZ) gestaakt. Dit omdat de privacy van de gegevens niet gegarandeerd bleek. GGZ instellingen waren verplicht deze gegevens aan te leveren om de kwaliteit van de zorg te kunnen verbeteren.
‘Omdat wij continue verbetering van de kwaliteit van zorg hoog in het vaandel hebben staan, heeft IrisZorg aan de verplichte aanlevering van gegevens voldaan. Toen in maart bleek dat er discussie ontstond over de privacy van de gegevens, zijn wij onmiddellijk gestopt met het indienen van deze gegevens’, meldt Siety de Jager, bestuurder IrisZorg.
 
Landelijk moet er eerst helderheid komen over de wettelijke grondslag en de vorm van de ROM als extern benchmark instrument. IrisZorg wacht deze ontwikkelingen af. We gaan wel door met het gebruik van de ROM als onderdeel van onze begeleiding en behandeling.

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.