FACT team Achterhoek en Liemers gecertificeerd

Geplaatst op: 17 februari 2017
IrisZorg heeft diverse gecerificeerde FACTteams. FACT staat voor een outreachende en assertieve benadering van hulpverlenen. Medewerkers zoeken cliënten op in hun eigen omgeving, en sluiten aan bij hun leefwereld en zorgvraag. Ook het FACTteam Achterhoek & Liemers is nu gecertificeerd door het CCAF. We zijn natuurlijk heel trots op het team!
Het FACTteam Achterhoek & Liemers is onlangs bezocht door auditoren van het CCAF (Centrum Cerificering Act en Fact). Zij hebben meegelopen, interviews gehouden, dossier onderzoekgedaan, enz. De uitslag was positief, en nu heeft het team het felbegeerde certificaat binnen. Het keurmerk is belangrijk want het zegt iets over de kwaliteit en werkwijze van het team. Het traject was best een uitdaging want er is veel in beweging binnen IrisZorg. 

FACT
De doelgroep van de FACTteams bestaat uit mensen die problemen hebben op bijna alle leefgebieden: wonen, financiën, werk, relaties en gezondheid, gecombineerd met psychiatrische en/of verslavingsproblemen. De cliënten zijn vaak zorgmijders en vinden de weg naar de hulpverlening niet zelf. Daarom gaan de medewerkers ernaar toe. De cliënten krijgen begeleiding, praktische hulp en (verslavings)behandeling.

Uit onderzoek blijkt dat werken in FACTteams zeer effectief is. De kwaliteit van zorg verbetert doordat behandeling en begeleiding samen komen; de medewerkers zijn samen verantwoordelijk zijn voor de caseload. Door specifieke kennis vanuit de verschillende disciplines te bundelen kunnen de cliënten binnen één team worden geholpen.

IrisZorg werkt regelmatig samen met andere partijen in FACTteams om de expertise binnen de teams zo breed mogelijk te maken.

Meer over FACT bij IrisZorg

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.