Springplankwoningen voor daklozen in de Achterhoek

Geplaatst op: 08 december 2016
Om dak- en thuislozen in de crisisopvang op weg te helpen naar zelfstandig wonen, is IrisZorg samen met Sité en Laborijn een proefproject gestart met een ‘springplankwoning’. In deze woning huren 3 of 4 mensen voor maximaal zes maanden een kamer. In deze periode zorgt IrisZorg voor woonbegeleiding. Laborijn maakt samen met de cliënt een reïntegratieplan en zorgt voor een uitkering.
Mensen in de crisisopvang kunnen zo op weg geholpen worden naar zelfstandig wonen en een plek in de maatschappij. En de doorstroom vanuit de crisisopvang wordt hiermee bevorderd. Sité en Iriszorg willen dit jaar nog drie mensen een thuis geven in de springplankwoning.

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.