Wethouder bedankt deelnemer campagne IrisZorg

Geplaatst op: 21 november 2016
Deze week ging Bianca (een deelnemer van de Apeldoornse campagne van IrisZorg) op de koffie bij wethouder Paul Blokhuis. De wethouder wilde haar graag bedanken omdat ze zo openhartig vertelt over haar verleden van alcoholmisbruik, mishandeling en depressies.
Wethouder Paul Blokhuis: “Mensen als Bianca geven de zorg in Apeldoorn een gezicht. Ik heb veel bewondering voor haar en de andere Apeldoorners die meedoen aan de campagne van IrisZorg. Het zijn allemaal mensen met verslavings- en psychische problemen, geen dingen waar mensen zo maar mee te koop lopen. Dat zij de moed hebben om hun verhaal te doen helpt andere mensen met problemen hopelijk ook uit hun schulp te kruipen en hulp te zoeken. Veel mensen wachten daar jammer genoeg erg lang mee.

De campagne van IrisZorg sluit goed aan bij waar de gemeente mee bezig is. Een van de zaken waaraan we de komende tijd extra aandacht willen besteden is het weghalen van stigma's rond mensen met psychische en verslavingsproblemen, zodat zij open durven te zijn en makkelijker aansluiting vinden bij hun omgeving. Zo wordt voorkomen dat ze in een isolement raken, met alle gevolgen van dien. Doordat mensen open zijn over hun achtergrond ontstaat er meer begrip, en dat helpt weer om vooroordelen te verminderen.”

Bianca zelf vond het erg gezellig bij de wethouder: “Leuk om hem eens op deze manier mee te maken, het is toch een bekende Apeldoorner, haha. Maar ik hoop vooral dat ik mensen geholpen heb door mijn verhaal te delen. Al is het maar een iemand, dan is het voor mij al de moeite waard.”  

Neem mij nou…
Met als slogan ‘Neem mij nou’ doen drie inwoners uit Apeldoorn en Beekbergen deze maand mee aan een indringende campagne van IrisZorg. Steffan, Derk en Bianca zijn alle drie mensen met complexe problemen. Zoals ze zelf openhartig vertellen kampen ze met een verslaving, hebben ze psychische problemen en alles wat daarmee samenhangt. Bijvoorbeeld hun post niet meer openmaken, ruzies thuis, schulden, moeite om zelfstandig te wonen, noem maar op. Tegelijkertijd geven ze aan hoe belangrijk het is om tijdig hulp te zoeken en aan de slag te gaan om weer ‘grip op het leven te krijgen’. Ze doen hun verhaal publiekelijk omdat ze trots zijn op wat ze hebben bereikt en het taboe willen doorbreken.

Meer weten? Kijk op www.iriszorg.nl/neemmijnou.

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.