Levensgevaarlijke XTC-pil gevonden

Geplaatst op: 21 oktober 2016
Afgelopen week is er een levensgevaarlijke pil aangeleverd bij een van de testcentra van het Drugs Informatie en Monitoring Systeem (DIMS), die als XTC was verkocht. De pil bevat een heel hoge dosis PMMA. PMMA kan leiden tot dodelijke oververhitting, hart-, lever-, en nierfalen. Het gaat om een roze pil met aan beide zijden een supermanlogo, die sterk lijkt op de foto die bij dit bericht staat. Het Trimbos-instituut geeft daarom een waarschuwing af, een ‘red alert’.

Wat is het gevaar van PMMA?

Het verschil tussen MDMA en PMMA is dat de effecten van PMMA veel later optreden, waardoor de gebruiker de illusie kan hebben met een “lage dosis” MDMA van doen te hebben en een hoeveelheid bijneemt. Uren nadat een dosis PMMA is ingenomen, kunnen dan ineens ernstige fysieke effecten optreden, zoals verhoogde hartslag en extreem verhoogde lichaamstemperatuur. In de afgelopen jaren zijn in binnen- en buitenland verschillende mensen overleden na het gebruik van drugs met PMMA. 

Gebruik deze pil niet! 

Gebruikers die in het bezit zijn van deze pillen worden opgeroepen ze (anoniem) te laten testen bij een testcentrum. Je kunt drugs laten testen op donderdagavond in Nijmegen of Arnhem bij IrisZorg. Kijk voor meer informatie bij de drugstestservice. Andere pillen kunnen ook PMMA of hoge doseringen MDMA bevatten. Het gebruik van XTC is nooit zonder risico. Als je geen risico wilt lopen, dan moet je niet gebruiken.   
 
 
 

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.