IrisZorg start campagne in regio Apeldoorn

Geplaatst op: 24 oktober 2016
Neem mij nou…. Onder die slogan doen drie inwoners uit Apeldoorn en Beekbergen mee aan een indringende campagne in Apeldoorn van IrisZorg. De deelnemers zijn mensen met verslavings- en psychische problemen. Niet iets waar je normaal gesproken zo mee naar buiten treedt. Toch kiezen Bianca, Derk en Steffan hier wel voor. “We zijn heel trots op wat we tot nu toe bereikt hebben.”
Steffan, Derk en Bianca zijn alle drie mensen met complexe problemen. Zoals ze zelf openhartig vertellen kampen ze met een verslaving, hebben ze psychische problemen en alles wat daarmee samenhangt. Bijvoorbeeld hun post niet meer openmaken, ruzies thuis, schulden, moeite om zelfstandig te wonen, noem maar op. Tegelijkertijd geven ze aan hoe belangrijk het is om tijdig hulp te zoeken en aan de slag te gaan om weer ‘grip op het leven te krijgen’. Ze doen hun verhaal publiekelijk, omdat ze het taboe willen doorbreken, trots zijn op wat ze bereikt hebben en willen vertellen hoe het nu met ze gaat.”

IrisZorg vindt het belangrijk om mee te werken aan het doorbreken van het taboe. Mensen verzwijgen hun problemen vaak vanwege de vooroordelen die anderen hebben. Bijvoorbeeld: eens verslaafd, altijd verslaafd. Maar dat is vaak onterecht. IrisZorg – en ook Steffan, Derk en Bianca – hopen dan ook dat deze campagne eraan bijdraagt om dat stigma te verminderen.

Lees de verhalen van Steffan, Derk en Bianca op www.iriszorg.nl/neemmijnou.

   


Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.