90 dagen zonder alcohol en drugs

Geplaatst op: 15 augustus 2016
In Tiel zijn we gestart met een 90 dagen challenge: een intensieve begeleiding en behandeling in 90 dagen voor mensen met een verslavingsprobleem.
Naast de individuele gesprekken zien de mensen elkaar in groepsverband: ze delen ervaringen en leren van elkaar. Door een groepsverband te creëren, komen mensen met verschillende soorten verslavingen, leeftijden en achtergronden bij elkaar. De challenge kan een aanvulling zijn op een behandeling, bijvoorbeeld na een opname in een kliniek kan die worden ingezet. 

Waarom 90 dagen? 
Mensen met een verslaving moeten leren om anders te gaan leven. Hersenen hebben 90 dagen nodig om nieuw gedrag aan te leren. Daarom houden we 90 dagen aan: in die tijd leren ze om af te rekenen met hun verslaving en om te werken aan een nieuw leven. 

Het idee van de challenge is gestart in Nijmegen. Omdat we daar positieve resultaten hebben bereikt, starten we nu in Rivierenland. 

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.