Stapavond voor ouders op De Kaaij in Nijmegen

Geplaatst op: 12 juli 2016
Hoe ga je als ouder om met het nieuwe uitgaan? IrisZorg en De Kaaij organiseren een stapavond voor ouders op 13 juli op festival de Kaaij onder de oude brug. Tijdens de avond krijgen ouders in de vorm van twee workshops informatie over alcohol, opvoeden en veilig uitgaan. De stapavond voor ouders is een initiatief en samenwerking in het kader van het alcoholmatigingsproject ‘Alcoholopvoeding Durf Nu!’.
Workshops
Ouders die mee gaan ‘stappen’ leren de ins en out van het uitgaan van nu kennen en krijgen tips over hoe zij hier in de opvoeding mee om kunnen gaan. Professionals van IrisZorg geven in de eerste workshop informatie en tips over alcohol en opvoeden. En oudere jongeren vertellen iets over hun opvoeding en wat voor effect dat had op hun drinkgedrag. Een tweede workshop gaat over de veiligheid in het uitgaansleven van Nijmegen. Het jongerenwerk komt hierin aan het woord en we gaan dieper in op de gevolgen van een alcoholvergiftiging. Ook kunnen ouders ervaringen uitwisselen met elkaar en professionals.
 
Ervaringen
In het afgelopen jaar namen ouders al een kijkje in andere uitgaansgelegenheden op soortgelijke avonden en zijn hierover erg enthousiast. Een ouder:
“De verschillende onderwerpen spraken me aan. Ik heb nu beter zicht op hoe het er aan toe gaat op zo’n uitgaansavond van mijn dochter. Het was ook fijn dat ik met andere ouders kon uitwisselen hoe je thuis omgaat met het wel of niet alcohol drinken van je kind. Ik zou iedere ouder aanraden om zo’n avond een keer te bezoeken.”
 
Veel belangstelling
Door de grote belangstelling is de avond al vol. Volgend jaar worden er weer één of meerdere avonden georganiseerd.
 

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.