Geslaagde stapavond voor ouders op de Kaaij

Geplaatst op: 14 juli 2016
Gisteravond verzorgde IrisZorg Preventie samen met De Kaaij een 'stapavond voor ouders'. Ouders kregen informatie over het uitgaansleven van jongeren en welke risico's dat met zich meebrengt. Het was een geslaagde avond op de sfeervolle locatie De Kaaij bij zonsondergang.
Ouders waren enorm enthousiast. Een ouder: ‘Het was fijn om andere ouders te praten en te merken dat iedereen worstelt met dezelfde dilemma's. Ik heb een aantal zeer bruikbare tips gekregen.’

Het team preventie van IrisZorg ging in op het fenomeen 'comazuipen' en hoe je omgaat met alcohol in de opvoeding. Ook waren er jongeren, de IrisZorg peers, die vertelden over hun eigen opvoeding rondom alcohol en hoe zij dat ervaren hebben. Een jongerenwerker van Tandem gaf uitleg over de veranderingen in het uitgaan van jongeren. Na de workshops gingen de jongerenwerker van Tandem en de peers een rondje maken door stad om plaatsen te bezoeken waar de jongeren uitgaan in de stad. En natuurlijk wisselden de ouders ook ervaringen uit. 

De stapavond voor ouders is een initiatief  in het kader van het alcoholmatigingsproject 'Alcoholopvoeding Durf Nu!' Volgend jaar wordt er weer een stapavond georganiseerd. 

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.