Jeugdkliniek IrisZorg Tiel verhuist naar kliniek Nijmegen

Geplaatst op: 19 mei 2016
De jeugdkliniek van IrisZorg in Tiel verhuist per 1 juli naar onze kliniek in Nijmegen aan de Molenveldlaan 1. Daarmee brengt IrisZorg het aantal klinieken terug van 4 naar 3. We anticiperen hierbij op een landelijke trend: door de ambulantisering van de zorg zijn er steeds minder bedden nodig voor onze cliënten. Ook IrisZorg heeft de afgelopen jaren bedden afgebouwd. Het gevolg is dat het niet meer rendabel is om 4 locaties voor de klinische functie te handhaven.

Het huidige aantal (jeugd)bedden blijft na de samenvoeging gehandhaafd. Ook het specifieke behandelaanbod en de aparte leefgroepen voor jongeren blijven behouden. De jeugdbehandelaren werken met specifieke behandelmethoden (ACRA of MDFT) gericht op jongeren, waarbij ook de ouders of verzorgers actief worden betrokken. 
 
De keuze voor de samenvoeging van de twee klinieken is gebaseerd op financiële haalbaarheid en de geschiktheid van het pand in Nijmegen. De kliniek Nijmegen ligt centraal in ons werkgebied, het pand is gevestigd midden in de stad en er zijn veel voorzieningen in de buurt. Bovendien vormt een jeugdkliniek een goede aanvulling op het jeugdaanbod van IrisZorg in Nijmegen. Naast de kliniek in Nijmegen, heeft IrisZorg nog twee klinieken in Zevenaar en Wolfheze. Jongeren en volwassenen kunnen dus gewoon bij IrisZorg terecht voor klinische opname.
 
Verslavingsbehandeling bij IrisZorg
IrisZorg biedt Basis en Specialistische GGZ voor alle vormen van verslaving: drank, drugs, internet, gamen en gokken. IrisZorg biedt verslavingsbehandeling aan in de regio’s Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede, Nijmegen en Tiel. In principe volgen jongeren en volwassenen een verslavingsbehandeling op een polikliniek, maar soms is een (korte) klinische opname nodig. 

Overigens blijft de polikliniek verslavingsbehandeling Rivierenland wel in Tiel.

Klik hier voor meer informatie of aanmelden voor een verslavingsbehandeling. 
 


Omwonenden van de klinieken in Tiel en Nijmegen ontvangen maandag 23 of dinsdag 24 mei een brief met meer informatie.

De samenvoeging van de klinieken hangt samen met een reorganisatie. Wilt u daar meer over weten klik dan hier.

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.