Expositie Straatsprookjes door straatervaren jongeren

Geplaatst op: 12 mei 2016
Straatsprookjes
De expositie Straatsprookjes van Het Kunstproject van IrisZorg is vandaag geopend. In het atelier in Nijmegen verbeelden de straatervaren jongeren bestaande en door hun verzonnen sprookjes. Te zien zijn schilderijen, tekeningen en objecten.
Straatervaren jongeren gaan met de werkelijkheid aan de haal: ‘Er was eens je verbeelding’, schrijft Joost bij zijn werk. En wat is nu eigenlijk gewoon? In Roodkapje blijkt het heel gewoon om grootmoeder uit de buik van de wolf te halen, bedenkt Visnee zich. “In sprookjes is alles mogelijk’, schrijft Saura bij haar kroontje de zeeduivel.
 
Job heeft het over reëel vergif. Ook buiten de sprookjes is er vergif. Job (22) komt nu bijna twee jaar in het atelier. “Zonder Het Kunstproject was ik niet zover gekomen. Door de vrije, open omgeving hier, kan ik me uitdrukken zonder veroordeeld te worden. Je krijgt hier een warme acceptatie van iedereen. Hier heb ik contacten gemaakt en mijn sociale vaardigheden geleerd.”
 
“Bas en ik zijn sfeertjesmensen”, begint Wil Wijnands. Zij is kunstenares en straatwerker. Samen met Bas Wielhouwer ondersteunen ze jongeren in een ongedwongen, toegankelijke omgeving. Jongeren nemen elkaar mee, vertelt Wil. Bas: “We vragen niets. We zetten je aan de koffie en dan komt er vanzelf iets uit in deze creatieve ruimte.” Wil: “Fantasie, kunst is een middel. Als je het over krachtwerk hebt, is dit 300 procent.” Bas ondersteunt dit: “We werken met herstelmethodiek. Dat je zodanig het gevoel krijgt dat je het weer aankan. Dat je zelfvertrouwen krijgt.”
 
De kunst kun je ook kopen. De opbrengst gaat naar ‘schilderen aan zee’. Een weekend naar Castricum, eind juni, waarin de jongeren workshops krijgen.
 
De komende drie woensdagen van 15.30 tot 17.30 uur kun je komen kijken. Locatie: Tweede Oude Heselaan 173A, Nijmegen

Reacties

Lenna
 
Is 'de komende drie woensdagen' t/m morgen of t/m 1 juni? Aangezien de datum van plaatsing van dit artikel op een donderdag is. Ben erg benieuwd naar de expositie namelijk!
m.molenhuis
 
Hoi Lenna, het is t/m woensdag 1 juni. Veel plezier!

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.