Ronald zoekt een maatje

Geplaatst op: 21 april 2016
Ronald (55) kwam bij IrisZorg terecht door een drank- en gokverslaving. Inmiddels gaat het veel beter met hem en is het tijd voor nieuwe stappen: Ronald zoekt een maatje om leuke dingen mee te doen. Hij staat open voor alles, zolang hij maar niet wordt overgehaald om fan te worden van Vitesse, want: “Het leukste van Arnhem is de trein terug naar Nijmegen!”

Ronald is een vrij stevige persoonlijkheid, maar zijn maatje hoeft dat niet per se te zijn, zegt hij: “Je kunt nooit vooraf zeggen of je een klik krijgt met iemand. In principe kan ik niet zo goed tegen mensen met weinig initiatief, maar iemands karakter bestaat uit meer dan alleen die ene eigenschap. In dat ‘meer’ kan precies de klik zitten.”

Interesses 
Zijn toekomstige maatje hoeft niet dezelfde interesses te hebben als hij, vindt Ronald. “Enthousiasmeer me maar, wie weet ontdek ik dat breien en haken iets voor me is!”, zegt hij met een knipoog. Want Ronalds interesses liggen meer op andere gebieden, zoals bij voetbal. Hij is fan van NEC en leest trouw de Voetbal International. Verder verdiept hij zich graag in allerlei andere onderwerpen: hij heeft een brede belangstelling. Zoals zijn liefde voor taal, het Frans bijvoorbeeld. “Op school heb ik dat vak jammer genoeg maar anderhalf jaar gehad. Misschien kan mijn maatje me helpen om die taal beter te leren.”

Spiegel 
Ronald merkt dat zijn energie steeds meer terugkeert en wil zich omringen met mensen die hem verder helpen. Hij zoekt in zijn maatje dan ook vooral een ‘positieve spiegel’: iemand die gezond leeft en net als hij houdt van lekker bezig zijn, liefst buiten. “Want als je wandelt of fi etst, maak je je hoofd leeg en kun je gezellig kletsen over dagelijkse dingen of gewoon eens ‘stom ouwehoeren’.”

Maatje worden 
Als maatje kunt u veel betekenen voor Ronald of voor een van de andere deelnemers aan het Maatjesproject van IrisZorg in Nijmegen. Uw ondersteuning en aandacht helpen onze cliënten om meer zelfvertrouwen op te bouwen en voorkomen dat ze terugvallen in gebruik of in een isolement raken. Als vrijwilliger krijgt u professionele begeleiding, een maatjestraining, een vrijwilligersvergoeding en een verzekering van IrisZorg. Op www.werkenbijiriszorg.nl/maatjesgezocht vindt u meer informatie en een overzicht van oproepjes van andere cliënten uit Nijmegen die een maatje zoeken. Wilt u meer weten? Neem dan contact op met Eric Dechnar, coördinator vrijwilligersprojecten: e.dechnar@iriszorg.nl.

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.