Cliënten IrisZorg doen mee aan De lange wandeling

Geplaatst op: 01 april 2016
Op 2 april doen cliënten, medewerkers en vrijwilligers van IrisZorg mee aan ‘De lange wandeling’, een initiatief van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen. Met de wandeling wil de HAN aandacht vragen voor Onderdak &Geborgenheid en het Ronald McDonaldhuis. Eric Dechnar (coördinator vrijwilligersprojecten) vertelt waarom IrisZorg graag meedoet aan dit initiatief.
"IrisZorg is bij uitstek een organisatie die begrippen Onderdak en Geborgenheid hoog in het vaandel heeft staan. Wij bieden namelijk opvang en beschermd wonen voor dak- en thuisloze mensen, in Nijmegen bijvoorbeeld bij De Hulsen en jongerenopvang Vince. Maar veel van onze cliënten leven verder geïsoleerd en hebben weinig of geen sociaal netwerk. Daarom hebben we een aantal maatjesprojecten waarbij we cliënten koppelen aan vrijwilligers. 

Maatjes zijn voor onze cliënten enorm waardevol, want ze helpen hen om weer mee te doen in de maatschappij en terugval te voorkomen. Een paar keer per maand ondernemen ze samen activiteiten, bijvoorbeeld samen naar een sportclub of een voorstelling, of gewoon ergens een kopje koffie drinken, fietsen of een mooie wandeling maken.

Onder onze vrijwilligers in Nijmegen zijn toevallig veel studenten van de HAN. Mede daarom sluit meedoen aan De lange wandeling ook mooi aan. Maar vooral omdat de wandeling een sociale activiteit is die het gevoel van eigenwaarde van onze eigen cliënten bevorderd. Ze zijn er ergens bij betrokken en dragen bij aan een goed doel. Daarbij betekent meedoen ook een mooie gelegenheid voor IrisZorg om zelf iets te vertellen over Onderdak & Geborgenheid. Want aansluitend aan de wandeling is er namelijk een ondernemersmarkt waar cliënten en medewerkers een gedeelte van het programma invullen. We hopen daarmee bezoekers o.a. te inspireren om ook vrijwilliger bij IrisZorg te worden. Want we hebben nog een aantal cliënten die een maatje zoeken!”

Wat doet IrisZorg op 2 april?
  • Om 12.30 uur vertrekt de wandelclub van IrisZorg. Die bestaat uit 9 personen, vrijwilligers, medewerkers en cliënten.
  • Daarop volgend is er een ondernemersmarkt waar Eric Dechnar en Annelies Vonk van IrisZog iets vertellen over IrisZorg en Onderdak & Geborgenheid, Pitch 4 van 13.30 tot 13.40 uur.
  • Aansluitend is er een ‘Meet & Greet’ met cliënten, vrijwilligers en medewerkers van IrisZorg.

    Locatie: Holthurnsche Hof, Hampshire Hotel, Zevenheuvelenweg 48a 6571 CK Berg en Dal. Kom gerust langs! Het festival is voor iedereeen toegankelijk, families, organisaties, studenten, enz...

    Overigens zijn er veel meer organisaties die meedoen op 2 april. Het volledige programma leest u hier. Ook als u nog vragen heeft over de organisatie van De lange wandeling kunt u op deze website terecht.

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.