Cliënten bouwen nieuwe stadsbijenkast Nijmegen

Geplaatst op: 19 april 2016
Voor Hockeyclub NMHC Nijmegen bouwden cliënten van IrisZorg twee nieuwe bijenkasten. Het is de derde in Nijmegen van het project Stadsbijen. Het stadhuis en Sanadome gingen de hockeyclub voor, die nu zorgt voor een thuis voor 80.000 bijen.
De cliënten van IrisZorg blijven de stadsbijenkasten onderhouden samen met imker Joost Clevis. Het zorgt voor een zinvolle dagbesteding voor de cliënten en geeft rust, respect en regelmaat in hun leven. In Arnhem en in Nijmegen plaatst Stadsbijen de bijenkasten, allen gebouwd en onderhouden door cliënten van IrisZorg. Het project kiest niet voor niets voor de stad; bijen kunnen bijna het hele jaar voedsel vinden in de stad.
 
Hockeyclub NMHC Nijmegen stimuleert hiermee het maatschappelijk verantwoord verenigen, in navolging van het maatschappelijk verantwoord ondernemen van bedrijven. De hockeyclub gaat een samenwerking van drie jaar aan.

Stadsbijen is een project van IrisZorg, De Gelderse natuur, Milieufederatie en Ingrid Kerkvliet.

Reacties

Ingrid Hendriksen
 
Hallo, Ik ben opzoek naar Iemand die ik kan benaderen over het stadsbijen project in Nijmegen. Een vrijwilliger met kennis van bijen heeft intresse in dit project. Mvg Ingrid Hendriksen
m.molenhuis
 
Hoi Ingrid, je kunt via deze website contact opnemen: http://stadsbijen.nl/

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.