Volop lente op Het Hoogeland

Geplaatst op: 23 maart 2016
lammetjes geboren Beekbergen Hoogeland
Op onze zorgboerderij Het Hoogeland in Beekbergen is het volop lente. Inmiddels zijn er al 8 lammetjes geboren en moeten 2 schapen nog lammetjes krijgen. Daarnaast hebben 2 koeien al een kalfje gekregen en zijn er nog 2 koeien die nog moeder moeten worden.
Ons kalfje Rik is woensdag 16 maart met de keizersnee ter wereld gebracht. 
Normaliter doet de koe de geboorte zelf, eventueel met hulp van onze werkmeester en een aantal cliënten, maar dit keer ging het niet vanzelf. De vaste dierenarts van Het Hoogeland heeft de keizersnee uitgevoerd.

De geboorte is altijd een verrassing. Dit keer is het een mooie zwarte lakenvelder geworden. Moeder en zoon maken het goed! Het kalfje heeft de naam Rik gekregen, vernoemd naar een bewoner uit Deventer die bij ons op de Zorgboerderij werkt .

Op onze Facebookpagina vindt u een kort filmpje van de geboorte van het kalfje. 

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.