Bezoek van Japanners aan IrisZorg

Geplaatst op: 09 maart 2016
Vandaag heeft een groep Japanners van de Universiteit Japan een bezoek gebracht aan IrisZorg. Een vertegenwoordiging van een hoogleraar en studenten van de faculteit Social Medicine. De delegatie wilde met name graag kennis en inspiratie opdoen over onze CRA-methodiek.
In vogelvlucht hebben de bezoekers kennisgemaakt met: 
  • CRA binnen de ambulante setting
  • CRA binnen de kliniek
  • CRAFT: training voor familieden van mensen met een verslavingsprobleem
  • Jeugd

Tijdens een kort bezoek aan de medische heroïneverstrekking, vertelden de medewerkers over de opiatenverstrekking en de behandeling en begeleiding aan deze groep cliënten met complexe problemen. Hiervoor gebruikt IrisZorg FACT. 

De Japanners waren erg onder de indruk van het Nederlandse systeem en onze methodieken. In Japan is er nog erg weinig aandacht voor verslavingsbehandeling. Mensen met een verslavingsprobleem worden in de familie opgenomen en min of meer uit schaamte weggehouden uit de samenleving. 

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.