'Ik Pas': 40 dagen geen alcohol. Wie durft?

Geplaatst op: 29 januari 2016
40 dagen geen alcohol: doet u mee? Vanaf woensdag 10 februari start de landelijke actie ‘Ik Pas’. Iedereen kan zich inschrijven op de site www.ikpas.nl en zo één van de vele deelnemers in Nederland worden die 40 dagen geen alcohol drinkt. IrisZorg ondersteunt deze actie.

Iedereen kan een goede reden hebben om veertig dagen geen alcohol te drinken: winterkilo's bestrijden, vasten na carnaval, een goed voorbeeld zijn voor kinderen of omdat het gewoon goed is voor de gezondheid.

Gewoonte
Veel mensen drinken alcohol. Op feesten en verjaardagen, maar ook voor of tijdens het eten, als slaapmutsje, bij het sporten of op de vrijdagmiddagborrel. Onbewust drinken we bij steeds meer gelegenheden alcohol. Om dit vanzelfsprekende patroon te doorbreken, kunnen mensen via ‘Ik Pas’ meedoen met stoppen met drinken van alcohol gedurende 40 dagen. Door bewust een keuze te maken om wel of niet te drinken, doorbreekt u het patroon en is alcohol niet meer vanzelfsprekend. De gedachte achter IkPas is dat het samen met anderen makkelijker vol te houden is. Bijvoorbeeld met vrienden, familie of collega’s, die zich natuurlijk ook kunnen inschrijven.
 
Goede ervaringen
Landelijk onderzoek laat zien dat veel deelnemers aan Ik Pas 2015 (ruim 4500 personen) zich na afloop meer bewust zijn van hun alcoholgebruik. Ook geven ze aan dat ze beter slapen, zich fitter en scherper voelen. Ze waarderen de actie met een 8.
 
IkPas-bandje of speldje
Nadat u zich heeft ingeschreven via www.ikpas.nl  krijgt u meer informatie over de actie, verhalen van andere deelnemers, tips & tricks en nog veel meer. U kunt het speciale IkPas-bandje of Ik Pas-speldje bestellen waarmee u aan vrienden en familie kunt laten zien dat u meedoet aan Ik Pas. 
 

Reacties

Ans v d Weegen
 
Ik heb vorig jaar ook mee gedaan. Ik vind het een mooie uitdaging om weer mee te doen. Samen met vriendinnen. Groetjes Ans
Erwin
 
Ik was te laat voor de Ik Pas actie, maar ben sinds 10 dagen bezig met m'n eigen 30 dagen zonder alcohol. En dat werd tijd, want de laatste keer was 28 jaar geleden! Wat mij betreft is alcohol drinken inderdáád een gewoonte die doorbroken moet worden! Ik kan 't alle drinkers aanraden! Ik heb een weblog aangemaakt waarin ik opschrijf wat ik ondervind in deze periode zonder alcohol: https://30dagenzonderalcohol.wordpress.com/
mertha
 
ik kan wel 5 jaar mee doen. Ik drink namelijk geen alcohol, en rook niet nooit aan begonnen. Helaas ben ik wel diabeet geworden. Geerfd van mijn moeders kan.
schwab wanda
 
Ik doe mee Vind het een uitdaging

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.