Doe mee aan Stoptober

Geplaatst op: 28 september 2015
Van 1 tot en met 28 oktober is het Stoptober, een periode waarin rokers met steun van anderen kunnen ervaren hoe het is om niet te roken. Deelnemers kunnen zich via www.stoptober.nl inschrijven en ontvangen dagelijks tips en ondersteuning via mail of de Stoptober-app.

Op 1 oktober start Stoptober: in heel Nederland zullen rokers én niet-rokers elkaar helpen om 28 dagen te stoppen met roken. Via nationale en sociale media moedigen bekende en onbekende Nederlanders rokers massaal aan om mee te doen met Stoptober.

De campagne wordt dit jaar voor de tweede keer in Nederland gehouden, in Engeland is 
Stoptober al enkele jaren een groot succes. Doel van Stoptober is om zoveel mogelijk rokers te enthousiasmeren om voor 28 dagen te stoppen met roken en hen daarbij te ondersteunen.
Onderzoek laat zien dat mensen die 28 dagen kunnen stoppen met roken, vijf keer zoveel kans hebben om definitief te stoppen. 

Initiatiefnemers

Stoptober is een initiatief van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), KWF Kankerbestrijding, Hartstichting, Longfonds (voorheen Astma Fonds)  Alliantie Nederland Rookvrij, Hartstichting, GGD GHOR Nederland en Trimbos-Instituut.

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.