Bijzonder contact tussen 'maatjes'

Geplaatst op: 30 september 2015
Maatjes zijn voor veel cliënten een welkome aanvulling op de professionele hulp van IrisZorg. Onze cliënten hebben het niet gemakkelijk en verkeren vaak in een sociaal isolement. Persoonlijke aandacht en sociale contacten zijn juist heel waardevol voor het herstel. Maatjes kunnen daarom een schakel zijn om weer mee te kunnen doen in de samenleving. In Nijmegen heeft IrisZorg een Maatjesproject.
Maatjes komen zo'n 1 maal in de week bij elkaar en ondernemen samen activiteiten. Het maatjeskoppel, Jeanet en Marloes, heeft onlangs een wel heel bijzondere activiteit ondernomen. Ze hebben deelgenomen aan een workshop koeknuffelen.

Lees de reacties van Jeanet en Marloes: 

Jeanet

Ik heb vreselijk genoten van deze dag. Ik had dit nooit kunnen doen als ik niet mee had gedaan met het maatjesproject van IrisZorg. Ik dacht eindelijk even niet aan mijn dagelijkse beslommeringen. Het was een hele mooie ervaring en ik zou het zo weer doen! Ik heb dan ook nog eens een superlief en tof maatje getroffen.

Maatje Marloes

Jeanet had aangegeven erg graag een keer te gaan koeknuffelen, dus daar gingen we! In de wei kwamen de “dames” meteen naar ons toe. Zelf vond ik het best spannend om die beesten van 700 kg te benaderen, maar Jeanet lag er als eerste tegenaan. Het was een erg bijzondere ervaring om dit samen met Jeanet te beleven. Ik zag hoe ze er van genoot en opfleurde maar ook voor mij was het een geweldige manier om te ontstressen.

Maatjesprojecten 

Heeft u interesse om maatje te worden? Bekijk onze vacatures en lees meer over het Maatjesproject in Nijmegen.

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.