Training helpt familieleden van mensen met een verslaving

Geplaatst op: 14 juli 2015
Training CRAFT helpt familieleden van mensen met een verslaving
Niet alleen mensen met een verslaving hebben het moeilijk. Ook hun partners, familieleden of vrienden kunnen lijden onder de alcohol-, drugs- of gedragsverslaving van hun naaste. Voor hen is er de training CRAFT. Deelnemers geven aan dat zij veel baat hebben bij de training. IrisZorg gaat het effect meten.

Tijdens de CRAFT, Community Reïnforcement and Family Training, leren familieleden, vrienden en andere naasten om tekenen van alcohol- en drugsgebruik te herkennen, agressie te voorkomen of te temperen en hoe zij voor zichzelf kunnen zorgen als hun naaste onder invloed is. Ook leren zij hun eigen rol herkennen en zo voorkomen dat zij de verslaving mede in stand houden. Uiteindelijk kunnen partners en familieleden hun naaste zelfs motiveren om in behandeling te gaan - of al in behandeling - om deze af te ronden.

Effect
Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat de naasten aanzienlijk verbeteren qua welzijn; dat er minder huiselijk geweld voorkomt en dat de persoon in kwestie zich in twee van de drie gevallen laat behandelen.IrisZorg start een onderzoek om de effectiviteit daadwerkelijk vast te stellen. Dit is van belang omdat financiers steeds vaker slechts kosten van deelname willen vergoeden aan trainingen waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat deze werkt.
IrisZorg doet onderzoek naar de effecten in Nederland. Het onderzoek loopt tegelijk met de training en duurt in totaal 6 maanden.
De trainingen worden op zes locaties in Gelderland gegeven: Arnhem, Nijmegen, Ede, Tiel, Doetinchem en Zevenaar. 

Aanmelden
Partner, familieleden en andere naasten kunnen zich via deze site aanmelden voor de training, en dus ook voor het onderzoek. Voor meer informatie of vragen: bel 088- 606 1600 of mail naar craft@iriszorg.nl.  

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.