Groot Warnsborn en Koninklijke Burgers’ Zoo steunen project Stadsbijen

Geplaatst op: 25 juni 2015
Imker Manon best aan het werk
Arnhem - Op 25 juni zijn op feestelijke wijze drie bijenkasten in gebruik genomen, ze worden gesponsord door Hotel Landgoed Groot Warnsborn en Burgers' Zoo. De twee bedrijven steunen het project Stadsbijen, waarbij de bouw en verzorging van de bijenkasten een zinvolle dagbesteding geven aan cliënten van IrisZorg.
De drie kasten staan in de tuin van Groot Warnsborn. Het hotel en restaurant bereidt bij voorkeur streek- en seizoensgebonden gerechten. Daarom zal ook de honing van Stadsbijen in hun keuken worden gebruikt. De ingebruikname van de kasten vond plaats tijdens de inauguratie van Groot Warnsborn als lid van Euro-Toques. Dit gilde werpt een dam op tegen het gebruik van kunstmatige toevoegingen in voeding.
 
Voor Burgers' Zoo vloeit zijn steun aan Stadsbijen voort uit zijn streven naar een duurzame relatie met de natuur. De rol die bijen spelen in de bestuiving van planten is daarbij erg belangrijk. Het eerste plan was om een bijenkast in de dierentuin te plaatsen, maar dit werd afgeblazen omdat olifanten doodsbang zijn voor bijen. In Kenia worden bijenkasten zelfs ingezet om maïsvelden tegen hongerige olifanten te beschermen.
 
Het project Stadsbijen is een initiatief van de Gelderse Natuur en Milieufederatie, IrisZorg en Ingrid Kerkvliet. De kasten worden gebouwd en verzorgd door medewerkers van IrisZorg en hun cliënten. In Arnhem geeft Imkervereniging Arnhem ook belangrijke ondersteuning. Er staan nog vier bijenkasten van het project op IJsseloord II. Met bedrijven in de Arnhemse binnenstad zijn vergaande afspraken gemaakt over hun deelname in het project.

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.