Mountainbikes voor jongeren in Jeugdkliniek

Geplaatst op: 11 mei 2015
Sociotherapeut Vincent Steur neemt de fietsen in ontvangst.
Jongeren van 12 tot en met 23 jaar die zijn opgenomen in de Jeugdkliniek in Tiel kunnen vanaf nu ook mountainbiken om te herstellen van hun verslaving. De aanschaf van de fietsen is mede mogelijk gemaakt door subsidie van Stichting Vermogensbeheer Hoogeland Zorg.

Een blije Vincent Steur, sociotherapeut bij IrisZorg (rechts op de foto), nam vorige week tien fietsen in ontvangst van Wim van Baal van StyleCycles in Tiel.

Vincent: "Binnen de Jeugdkliniek is veel aandacht voor het uitoefenen van gezonde activiteiten waar jongeren ook plezier in kunnen hebben zoals: sport, vrije tijd, muziek, creativiteit. Jongeren leren zo om actiever te worden, en leren alternatieven kennen voor het gebruik van middelen. Wat veel jongeren aanspreekt is mountainbiken. De behandelstaf en activiteitenbegeleiders zien dit als prima middel om lichamelijk uitdagend actief te zijn, en een activiteit aan te bieden waarin progressie en herstel van conditie mogelijk is door met regelmaat te trainen."

 

Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.