Expositie cliënt in Doorstroomvoorziening Arnhem

Geplaatst op: 11 mei 2015
expositie client Doorstroomvoorziening Arnhem
1 van de cliënten van de Doorstroomvoorziening, de 24-uurs opvang voor dak- en thuislozen in Arnhem, heeft veel kracht gevonden in zijn schilderwerk. Zijn werk heeft hij geschonken aan de Doorstroomvoorziening en hangt nu in de gangen. Tijdens de openingsexpositie gaf hij cliënten, medewerkers, en andere bezoekers meer uitleg over zijn werk.
Deze cliënt is door allerlei omstandigheden dakloos geworden en terechtgekomen in de Doorstroomvoorziening. Daar heeft hij het tekenen en schilderen opgepakt. Het gaf hem kracht om te werken aan zijn problemen. 

Tijdens de expositie vertelde hij over zijn werk. Hij is aan de slag gegaan met het thema 'idolen'. Als je bij de Doorstroomvoorziening komt, zijn de meeste mensen verward en verdwaald. Idolen als Martin Luther King, de Dalai Lama en Marilyn Monroe geven mensen herkenning. Daarnaast hebben deze idolen veel bereikt en kunnen ze als inspiratie dienen. Uiteindelijk heeft hij 24 schilderijen gemaakt. 

Na een verblijf van zo'n 3 maanden in de Doorstroomvoorziening, woont de cliënt weer zelfstandig. Hij krijgt nog wel begeleiding van IrisZorg. 
Reageren

Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Het zal uitsluitend worden gebruikt om eventuele vragen te beantwoorden.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.